Pásztó, Fő út 38. 3060.

06-70/5440663

ezoteria.peter@gmail.com

FEHÉR ZSÁLYA - Források Háza

Party szervíz -Vendéglátás

A Fehér Zsálya Források Háza rendezvények, előadások, baráti összejövetelek, klubbok helyszíne. 

Az események vendéglátását a Tanya Csapat végzi, egyedi igények szerint, személyre szóló összeállításban. Kínálatunk a hideg konyhai készítményektől a többfogásos menüig, a bográcsban készült ételektől az exlusive borvacsoráig terjed. Lehetőségünk szerint bármit elkészítünk! Ételeink tradícionális receptek alapján, kiváló – többnyire kistermelői – alapanyagokból készülnek.

Bográcsban készülő ételek

Gulyások, Halászlék, Pörköltek, Tokányok, Baromfi, Sertés, Marha, Birka, Kecske, Vadak, Halak

  • Alföldi gulyásleves házi csipetkével
  • Palóc leves Mikszáth Kálmán kedvére
  • Harcsapaprikás túróscsuszával
  • Kakaspörkölt tojásos nokedlivel
  • Somogyi csülkös paszuly
  • Pikáns vaddisznó tokány házi metélttel
  • Vörösboros szarvas pörkölt juhtúrós sztrapacskával

Kemencében készülő ételek

Sültek és Rakottak, Baromfi, Sertés, Marha, Birka, Kecske, Vadak, Halak, Liba

  • Rácponty tejfellel
  • Kéksajtos, rókagombás rakott csirke
  • Csülök Pékné módra
  • Rozmaringos kacsacomb hagymás törtburgonyával
  • Konfitált kecskecomb velesült zöldségekkel
  • Fokhagymás báránycomb petrezselymes burgonyával
  • Egybesült, pácolt szarvas comb szalonnás zöldbabbal

Borkóstoló falatokkal

Hazánk kiemelkedő borvidékeinek bemutatása, a borkészítés, borkóstolás alapjai, bor és ételek harmóniája.

  • Figula Pincészet – Balatonfüred
  • Vida Pincészet – Szekszárd
  • Polgár Pincészet – Villány
  • Árvay Pincészet – Tokaj
  • Demeter Pincészet – Eger
  • Kreinbacher Pincészet – Somló
  • Szőke Pincészet – Gyöngyöstarján
  • Frittmann Pincészet – Soltvadkert

Borvacsora

Egy borvacsora a gasztronómia diadala! De vajon, hogyan készül?

  1. Kiválasztjuk a borokat, összeállítjuk a bor-sort.
  2. Meghatározzuk a bor jellemző alapízeit.
  3. Az alapízekhez alapanyagokat párosítunk elméletben.
  4. A kiválasztott alapanyagokból fogásokat kreálunk szintén elméletben, megtervezzük az elkészítés módját és a tálalást.
  5. Próbafőzéseket végzünk, összekóstolva a borral.
  6. Finomítjuk a fogás íz-arányait.
  7. Újabb próbafőzésekkel beállítjuk a bor-étel tökéletes harmóniáját.
  8. A fogást úgy tálaljuk, hogy minden korty bor mellé minden tányéron levő összetevőből jusson, figyelemben tartva az esztétikus megjelenést. 
  9. A felsoroltakat minden bor esetében megismételjük.

Cél a tökéletes falat megalkotása. Akkor dolgoztunk jól, ha a fogás elemeiből létrejött ízvilág folytatásaként jelenik meg a bor és egymást erősítve újabb értékeket mutatnak, mint önállóan.

Ínyenceknek

Sajtok, Pástétomok, Krémek, Sonkák, Füstölt árúk, Égetett szeszek, Sörök, Pálinkák, Szivarok, Rock'n'Roll

Gourmet-k és hedonisták bármilyen elképzelését megvalósítjuk! Kapcsolatrendszerünk termékek és alapanyagok széles skáláját kínálja. Egyéni vagy társasági igények szerint.

Egyszerű ételek

A zsíroskenyértől a húslevesig. Pogácsától a túróspitéig. Körözöttől a salátáig.

Hidegtálak, Majonézes saláták, Szendvicsek, Lepények, Lángosok. Saját készítésű, kovászos kenyeret kínálunk ételeink mellé, így a házi zsírunkkal megkent kenyér is más értelmet kap. Szívesen főzünk hagyományos, vasárnapi húslevest, de  örülünk ha bemutathatjuk a fácánból vagy gyöngytyúkból készült változatot is.

Referenciánk a gasztronómiában sikeresen eltöltött 30 év, a magyar bor és borkultúra képviselete, valamint hagyományaink tisztelete és bemutatása, szívvel-lélekkel!

Copyright © 2021.